Utolsó kommentek

  • Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: @Ekrü: Csakhogy te is szopni fogsz, bármi bajod van, mert a covidosokkal túlterhelt eü nem fog tud... (2020.10.11. 07:41) Nem tudósnak való vidék
  • Ménár Atya: @kvadrillio: Az agyevő amőbák anonim szűrésén kiderült, hogy nincs hím sem nőstény, egyszerűen a z... (2020.10.08. 17:29) Nem tudósnak való vidék
  • / yossarian /: @kvadrillio: offtopik, ezt ne folytasd! (2020.10.08. 15:29) Nem tudósnak való vidék
  • / yossarian /: @Ekrü: "a lakosság nagy többségére nézve még csak nem is veszélyes." Ez egyszerűen nem igaz. Kérde... (2020.10.08. 15:27) Nem tudósnak való vidék
  • / yossarian /: @Ekrü: Oké, akkor legyünk világosak: szoros kontaktokról beszélünk. Ahogy mindenki a járvány kezde... (2020.10.08. 15:25) Nem tudósnak való vidék
  • Utolsó 20

Címkék

Koronavírus aktuál - Hogy NERjem az arcotokba…. #003

2020.09.17. 16:40 :: / yossarian /

 

Mennyire felelős politikai vezető az, aki egy olyan kérdésben hallgat a nép szavára, amihez a nép de facto hülye?
Járványügyi intézkedések döntéseihez egy orvosdoktori prefixum a belépő, szakosodás, kutatóorvosi és epidemiológiai tudás, szóval néhány könyv elolvasása, ilyenek… Nem, nem elég a Magyar Nemzet és a Nemzeti Sport lapozgatása, vagy a Lokál-Ripost-Blikk félmeztelen celebjeinek napi tanulmányozgatása. Mégis, egymillió-nyolszázezer (mínusz botok) pártvallásos sérült szavára mozdul a miniszterelnök covid-stratégiája.
Orbán kreténségét tehát el is könyvelhetnénk csupán ez alapján is, de amúgy jóindulattal közelítve inkább arról van szó, hogy egy hazug képmutató, és saját elképzeléseit igyekszik alátámasztani demagóg eszköztárának egyik különösen otromba fejlesztésével, a nemzeti konzultációval. (Amúgy egy ideje onnan tudjuk, hogy valami nagyon ócska bóvliba botlottunk bele, hogy rá van aggatva a nemzeti jelző, tehát ez a szó egyben minőségmutató is, ha egy mód van rá, ne vásároljunk, ne kérjünk belőle!)
Hogy egyébként nagyfokú hasonlóságot mutat egy valódi kreténnel, merő véletlen: „…mert Trump visszatért arra, hogy a védőoltás gyorsan megoldást fog hozni, mire a riporter felvetette, hogy az ország fő járványügyi szakértője, Anthony Fauci nem ért ezzel egyet. - De egy csomó ember meg egyetért velem - vágta rá Trump”.

Amúgy is már hetekkel ezelőtt megmondta, hogy a halottak számát nézzük: amíg nem fogy jobban a magyar, nem bántjuk a gazdaságot. Igaz, nem is segítjük, mert az itthoni mentőcsomag messze az egyik legszűkmarkúbb, és naná, hogy a leggecibb volt, amit csak ki lehetett találni.
Szegény, pedig biztos tudja az igazságot, hogy kapálózhat itt bárhogyan ez a magát nagymagyarnak tartó valójában kis fika ország, a gazdaság számait nem itt írják, hanem egy egészen más dimenzióban. Ha a Merci nem ad el elég autót, akkor a magyar GDP másfél százalékkal esik, ha az Audi se, akkor újabb másfél százalék csökkenés, és így tovább… Tetszettek volna nem csak a kurválkodásra, az olcsó munkaerőre éhes globális cégekre építeni az országot, hát egy fél rőffel azért nagyobb mozgásterünk lenne. Akkor se túl nagy persze, mert kis ország, kis pénz, kis súly, köhög az egérke…
A halálozási számok egyébként akkor ugranak majd meg, amikor az idősebb korosztályt is erősebben éri el a fertőzésterjedés. Csak akkor már késő lesz.

Közben elveszett a kontroll. Az R0 (terjedés sebességének egyfajta mérőszáma) katasztrofális, a kontatktkutatás amatőr és lyukas, kifogyott a kapacitás. Ezt nem a kormányzati kommunikáció adja persze a tudtunkra, hanem a nyitott szemünk.
Járványügyi szakemberek (köztük a döntéseket segítők is) homlokegyenest mást mondanak, mint amit a nagypolitika tesz.
- Rendezvénynek nem lenne szabad megtörténnie ebben az országban már nagyjából egy hónapja. Gólyatábor, a kölök hazaviszi, csók anyu, puszi nagymami, szevasz lélegeztetőgép! Baszdki, ez egy lineáris ok-okozati lánc, tényleg ennyire hülyék vagyunk???
- A maszkviseléssel kapcsolatos polémia pedig már márciusban is szürreális volt, hát hogy a kurvaéletbe ne gátolná a vírusterjedést? Ott kellene lennie a politikusok fején, mert bár nem alkalmasak rá, példát mutatnak. Gődényeknek – ez az igazi társadalmi érettség, hogy schobertnorbertek meg szabópéterek lehetnek tömegbefolyásoló tényezők –  elmagyarázni, hogy azért textilezze be az arcát, mert nem tudhatjuk, bennünk van-e a vírus, de tovább adni tünet nélkül is gazdagon tudjuk. Ez a látencia, az a jelenség, aminek a fontosságát ezek a kiváló agytrösztök február óta nem képesek felismerni.
Tehát maszk, odaragasztani a pofacsontra, és megmondani, hogyha leveszed, ötvenezer.

„… az illetékes hatóságok a járvánnyal kapcsolatos más kérdéseinkhez hasonlóan a tesztekre vonatkozóakra sem reagálnak semmit…”
De a legbumfordibb irracionalitás mégiscsak a tájékoztatás hiánya. Nonszensz, hogy ilyen erőteljes statisztikai megugrásra semmilyen magyarázó megszólalás, a háttérben zajló folyamatokat megmutató kormányzati kommunikáció nincs, csak a szokásos hatalmi propaganda meg birkózás, illetve a szemünket kibökő, és ezzel az egyéni járványügyi felelősség legitimációját romboló ellentmondások.
Értelmes és nyitott párbeszéd, egyértelmű iránymutatások, nyunyókázó semmitmondások helyett megalapozott szakmai döntések, meg – ha még mond valamit ez a szó –  felelősség! Szóval főnök, ne nyomd fullba a kretént, mert O1G-nek lenni is bazi nagy szégyen, értékeli is majd a történészi szakma valamikor, de ha az O1GY lesz a következő produkció, az még ennél is súlyosabb besorolást kap.

Szólj hozzá!

Címkék: politika közéledt hogynerjemazarcotokba

A bejegyzés trackback címe:

https://yossarian.blog.hu/api/trackback/id/tr7316204752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása