Utolsó kommentek

  • Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: @Ekrü: Csakhogy te is szopni fogsz, bármi bajod van, mert a covidosokkal túlterhelt eü nem fog tud... (2020.10.11. 07:41) Nem tudósnak való vidék
  • Ménár Atya: @kvadrillio: Az agyevő amőbák anonim szűrésén kiderült, hogy nincs hím sem nőstény, egyszerűen a z... (2020.10.08. 17:29) Nem tudósnak való vidék
  • / yossarian /: @kvadrillio: offtopik, ezt ne folytasd! (2020.10.08. 15:29) Nem tudósnak való vidék
  • / yossarian /: @Ekrü: "a lakosság nagy többségére nézve még csak nem is veszélyes." Ez egyszerűen nem igaz. Kérde... (2020.10.08. 15:27) Nem tudósnak való vidék
  • / yossarian /: @Ekrü: Oké, akkor legyünk világosak: szoros kontaktokról beszélünk. Ahogy mindenki a járvány kezde... (2020.10.08. 15:25) Nem tudósnak való vidék
  • Utolsó 20

Címkék

Hazaárulás

2020.10.13. 09:38 :: / yossarian /


A hazát el lehet árulni, van olyan helyzet. A mostani pedig eléggé az.
De legyünk precízebbek! Valójában nem a hazát árulod el, hanem a hazádban berendezkedett hatalmat. Hogy ennek van néminemű alapja, majd a végén egy-két szemléletes példával alátámasztjuk, de először kapaszkodjunk bele az időgépünkbe, és szedjünk elő két combosabb fideszes hazaárulást.

1. Orbán Viktor 2006 őszén a pénzcsapok elzárására tett javaslatot olyan országokkal szemben, amelyeket romlott és korrupt kormányok vezetnek. Mismásolt egy keveset utólag, meg ködösített, de az akkori magyar kormányt nyilvánvalóan ilyen rohadtalmának tartotta, és ebben speciel igaza is volt. Hát Viktor, alig pár év múlva te lettél a rohadtalma, barátkozz meg vele, hogy sokan fintorogva dobnának még a cefrébe is!

2. Még 2003-ban a Kereszténydemokrata Internacionálén keresztül vitték ki az európai nagyközösség elé a hazai mocskot, de talán nem is ezzel a ténnyel, hanem a szövegezéssel lehet nagyot fricskázni a 2020-as magyarvalóságba:
„Széles körben elfogadott nézet szerint a legutóbbi országgyűlési választások után a magyarországi polgári és politikai szabadságjogok helyzete jelentősen romlott, és több esetben megsértették az alapvető jogokat…pártpolitikai befolyás a rendőrségre, politikai viták beszűrődése a bíróságokra, pártpolitikai motivációjú bírósági eljárások, állampolgárok és civil szervezetek gyülekezési jogának korlátozása, ellenzéki gondolkodók megfélemlítése és eltávolítása az állami szférából, „felségsértésszerű” bírósági eljárások azok ellen, akik bírálják a kormányt, a polgári sajtó életképtelenné tétele, hirdetési bevételi forrásainak elvágása, valamint állami támogatások nyújtása a kormánypárti sajtónak, amely amúgy is domináns, a szabad véleménynyilvánítás adminisztratív és jogi korlátozása”.

Ebbe még az időgép is beleőrül.

A főnök tehát pontosan tudja, hogy határokon kívül panaszkodni nem egyenlő a haza elárulásával, hiszen ezt a táncot ő is bőszen ropta ellenzéki szerepkörben. Nem Magyarországot minősítik a kritikák, hanem a jelenlegi magyar hatalomgyakorlatot. Összemoshatja neked ezt Hollik, Szijjártó, Hídvéghi, de ha nem vagy hülye, akkor egy kicsit azért felhördülsz, hogy annak akarnak nézni.

Amit még fontos megértened, hogy az EU nem csupán pénzcsap, hanem egy értékközösség. Vannak alapelvei, alapjogi chartája, meg mindenféle fontos doksijai, amit a belépéskor aláírtunk, tudomásul vettünk, elfogadtunk. Ezeket nem kell betűre felmondanod, mert eredendően a kultúra része, amit már a levegővel is beszippantasz. Hogy klotyószagot érzel? Ja, hát akkor úgy néz ki, nem jó országban élsz.
A kultúra meglétét olyannyira magától értetődőnek vették, hogy nem tudnak semmit se kezdeni azzal, ha valaki odaszarik a tányérjára. És hát olyan nagyon nem is akarnak, ez is hozzátartozik az igazsághoz.

guillaume-perigois-0nrkvdda2fw-unsplash1.jpgFotó: www.unsplash.com - Guillaume Perigois

Viszont különféle jogintézményeket, funkciókat, ellenőrző mechanizmusokat azért beleépítettek a rendszerbe, hogy legalább beszédtémává válhasson az esetleges hatalmi túlkapás. Ilyen az Európai Bizottság átláthatóságért és értékekért felelős biztosa is. Az Európai Bizottság feladatainak meghatározásában pedig többek között szerepel, hogy „érvényt szerez az uniós jogszabályoknak - az Európai Unió Bíróságával közösen gondoskodik arról, hogy az EU jogszabályait mindegyik uniós ország megfelelően alkalmazza”.

Ez a brüsszeli hétköznapokban úgy történik, hogy Vera időnként beszél Annával. Tehát még csak nem is mószerolás zajlik, hanem személyükben két fontos alappillér, a Parlament és a Bizottság átnézi, hogy rendben mennek-e a dolgok. Cserélhetnének szabásmintákat is persze, de nem az a dolguk. Verának a kontroll, Annának meg az őt oda választók képviselete. Az őt oda választók, meg Anna is úgy gondolja, hogy nem mennek rendben a dolgok.

Ezt nem nehéz feltételezni olyan helyen, ahol többek között

Anna aggódását így azért már meg lehet érteni.

Hogy NERjem az arcotokba… #006, parental advisory explicit content

Szólj hozzá!

Címkék: politika közéledt hogynerjemazarcotokba

A bejegyzés trackback címe:

https://yossarian.blog.hu/api/trackback/id/tr2616237270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása