Utolsó kommentek

  • Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: @Ekrü: Csakhogy te is szopni fogsz, bármi bajod van, mert a covidosokkal túlterhelt eü nem fog tud... (2020.10.11. 07:41) Nem tudósnak való vidék
  • Ménár Atya: @kvadrillio: Az agyevő amőbák anonim szűrésén kiderült, hogy nincs hím sem nőstény, egyszerűen a z... (2020.10.08. 17:29) Nem tudósnak való vidék
  • / yossarian /: @kvadrillio: offtopik, ezt ne folytasd! (2020.10.08. 15:29) Nem tudósnak való vidék
  • / yossarian /: @Ekrü: "a lakosság nagy többségére nézve még csak nem is veszélyes." Ez egyszerűen nem igaz. Kérde... (2020.10.08. 15:27) Nem tudósnak való vidék
  • / yossarian /: @Ekrü: Oké, akkor legyünk világosak: szoros kontaktokról beszélünk. Ahogy mindenki a járvány kezde... (2020.10.08. 15:25) Nem tudósnak való vidék
  • Utolsó 20

Címkék

BÉKÁKÁ

2017.08.02. 11:35 :: / yossarian /

Másfél perc után már osztják, öt percen belül legalább tíz gúnymém születik belőle, fél óra múlva pedig százezrek szednek szét, és néznek hülyének, ha valóban úgy viselkedsz. Különösen igaz ez állami nagyvállalatok, önkormányzati cégek felelős vezetőjeként, hiszen miattuk amúgy is bedurrant állapotban van a kollektív hangulat, épp ezért talán felesleges is azt tovább hergelni.
Tiszta sor, hogy a BKK nem Budapesti Kommunikációs Központ, de egy szakember azért csak elférne a stábban, aki vásárra viszi a bőrét, vagy minden nyilatkozatot betűnként megrág, mielőtt még (újabb) bajt okozna. Nem árt ugyanis némi szociológiai érzék, kitapintani jog és erkölcs társadalmi differenciáit, hogy mennyire más megítélés alá esik az önfeljelentő hacker rendszerfeltörése az általános morál felől közelítve, mint amit a BTK. passzusai diktálnak. A közvéleményben egyébként is van egy erőteljes lelki elköteleződés a kisember vs. hatalom háborút látva, sosem a hivatalnak szurkolnak többen. Egy átgondolt kommunikációs stratégia számol ezzel, és letiltja az arroganciát.
Itt viszont egyszerűen felforrt a hűtővíz, odacsapták az öklöket az asztalra, és dühből nyomták le az első sajttájt, hogy meri őket egy ilyen légypiszok cseszegetni? Elsősorban a jó hírnéven esett csorba, a hiúság, ilyen ösztönös emberi kicsinyességek reflexe ez, mert a politikai síkra terelődés mozzanata már ekkor látható volt annak, aki legalább két lépésben képes előre gondolkodni. Kármentésként pedig azt kellene elérni, hogyha már felkavarja az állóvizet, minél kisebb hullámokat keltsen.
De aki szelet vet, az vihart arat.

Forrás: mfor.hu

 

A politikai sajtó játszóterébe kerülve pedig nekiugranak majd a véleményvezérek, amorf masszává pofozzák, mire kettőt pislantasz. A dühből amúgy elég jól ellátott, szinte csak azzal író, azon az oldalon jelenleg number one öklöző is ringbe szállt a napokban, sőt, cikksorozattá kezd dagadni a mérge. Nem tudni, hány menetet tervez még, de elég gyorsan elérte a chemtrail-szintet.

Első vádpontként a jószándékúságot kérdőjelezi meg, és ez ha nem is teli, de pontot érő találat. A hacker ugyanis nem egy mások után elpakoló, rendet teremtő entitás, nem azért keresi a rést a falon, mert aggódik az épület állaga miatt, erre ott vannak a belső IT-szakemberek, akik ezért a munkájukért - nagy különbség - fizetést kapnak. A hacker hobbiból, önfejlesztési szándékkal tör be (a károkozás, nyerészkedés motivációja szakzsargonban a cracker fogalomhoz köthető), fityiszt mutat, hetvenkedik a tudásával, megszégyeníti a profizmust a garázsból. Ebbe tökéletesen belefér, hogy leadja a drótot a médiának, hadd égjen le a balfék a világ előtt is, mint a rőzsebokor.
Sőt, ezzel gondoskodik a saját maga védelméről is, mert amikor kiküldik a fekete autót érte, a nyilvánosság segíthet az igazságtalan meghurcoltatás féken tartásában.
A sajtónak tulajdonítjuk ezen kívül a hatalom felett gyakorolt kontroll funkcióját is. Tiszta hangja persze sosem lesz, a watchdog küzdő és beavatkozó fél, politikai aktor, de az elviség - ugyan inkább kevésbé, mint többé - működik, az elvárások vele szemben világosak. Miközben egy hacker valószínűleg nem a közérdek eszmeiségét szem előtt tartva végzi a tevékenységét, és a sajtót sem a felelősségérzetétől vezéreltetve állította nyomra, ez utóbbival mégis az eredeti szerepkört találta meg, a kutya a csont után vetette magát.

 

Van egy közszolgáltató, ahol meglehetősen sok közpénzt szórtak el egy azóta teljesen leállított, hasznavehetetlen informatikai rendszerre, kell-e erről beszélnünk?
Legyinthetünk-e arra, hogy a huszonötmillás közbeszerzés ötlete el lett sumákolva a Fővárosi Közgyűlés előtt, a BKK kerítésen belül tartotta, miközben korábban a jegyértékesítési projekt kapcsán minden eurocentre külön kellett rábólintást kérniük?
Felelős magatartás-e látatlanban aláírni a garanciális javítás jegyzőkönyvét, amikor az első tesztidőszak után egy 450 tételből álló hibajegyzék született, tele elemi szintű problémákkal?
Érdekes-e, hogy mintegy 4000 felhasználó személyes adatait ellopták?

 

Széllel szemben még csak-csak, de ez itt a víznek árja, ezekre a kérdésekre csak egyféle válasz adható. Kivéve, ha valaki a várat védi, mert a szervilizmus a legjobbat hozza ki az emberből. Függetlenül attól, hogy mennyire visszataszítóan szentimentális ez a ragaszkodás, mennyire agyatlan ez a konstans kiállás a sajátjaikért, mindenképpen vicces, mert az elmeháborodottsága elérte az abszurd fokozatot. Hátradőlsz, és vigyorogsz a szatírán, ahol a tények összefüggésekbe gereblyézése helyett a feltételezések imaháza épül. Mi több, alig két nap után ez ott már elfogadott, kanonizált valóság.
Igazából egyáltalán nem meglepő, a komolyként nyilvántartott hazai közéletben a konteókra alapozott világkép általános jelenség, csupán az a kérdés, hogy valóban el is hiszi-e, amit prédikál, vagy a politikai marketingnek egy öntudattal rendelkező hirdetőtáblája, aki vagy a várható anyagi haszon reményében, vagy saját ideológiai meggyőződése miatt képes a legvállalhatatlanabb reklámszövegeket is felköhögni.
Ha már mindenáron összeesküvést keresünk, az vajon nem furcsa, hogy a botrány kipattanása után jó két héttel húzzák elő az asztalfiók mélyéről a hibalistát, meg beszélnek egy négy hetes tesztidőszakról? Ez önmagában rejtélyesebb, mint a rendszerfeltörés lehetséges politikai indítékainak kényszeres és kétségbeesett bizonyítási kísérlete, marcangolása, inkább kérdőjelezhető meg ennek az életszerűsége, mint az az egyébként elég hétköznapi eset, amikor egy sztori beesik az ablakon.

Forrás: index.hu


Ha mégis prekoncepciót gyártunk, a hangerőre érdemes leginkább figyelni, nem kicsavarni a potmétert a világból is. Szolidan elővezetve sunyi szellentésként gyorsan elillanna, de egy ilyen atomcsapás, hogy tulajdonképpen az egész vizes vébét akarták homokpadra fektetni a négyes-hatossal, még sokáig ver visszhangot az elmegyógyintézetben. Ha nem is igaz, ha nem is konyhakész, de mindenképp hihető elméletet kell összebarkácsolni, nem elvetni a sulykot, mert ha egyszer elkezdenek mozogni a téglák, összedől az egész univerzum.
Soros meg ott nevet majd a végén.

46 komment

Címkék: média vélemény politika közéledt

A bejegyzés trackback címe:

https://yossarian.blog.hu/api/trackback/id/tr6812710176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

recruit 2017.08.03. 09:24:15

Ha van olyan létforma, ami nem érdemli meg a leütött betűt, akkor az a "Bayer Zsolt" nevű izzé.
"Madarat tolláról, hatalmat bértollnokáról ismer meg az ember." (tm).

by Coactus Fecit

Attilajukkaja 2017.08.03. 10:02:02

"Soros meg ott nevet majd a végén."
Ez jó! :o)))

Azért ez a Haraszti Gyula sem kispiskóta: "A kormányt és a miniszterelnököt a legnagyobb ellenségének tekintő oligarcha által nemrégiben megvásárolt Index, együttműködve egy betörővel, arra figyelmezteti a hatalmon lévőket, hogy bármire képes."
Szóval akkor mégsem Soros volt, hanem Simicska? :o)))

2017.08.03. 10:05:44

Azért ezt nem értem: véletlen egyezés ez a yossarian? Mert annak a szarházi, antimagyar bajernek volt Igazi Yosarian a neve az index néhai fórumán. :D

sZulamith 2017.08.03. 10:22:46

Nagyon pihentnek, és hűvösebbnek kell lenni ahhoz, hogy végig olvassam, és meg értsem is az írást.:)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.08.03. 10:38:28

Jó kis írás. De szerintem a sok marhának segítségül kell hívnia valamilyen magasabb intelligenciát, hogy megértse. Az okostelefonja ehhez kevés lesz.

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.08.03. 12:08:28

A lényeg: a BKV-csatát a ballibek csúnyán elbukták.

Punxsutawney Mormota 2017.08.03. 12:30:02

Fiatal még Zsótink. Korai kijelenteni, hogy bárminek is elérte a legalját. Hétről hétre képes új rekordokat felállítani.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.08.03. 12:52:30

@maxval a mélyelemző birca: Nyilván, a Tré-Systems azért írja újra, ingyen. A ruszki birkák ezt csúnyán elbukták.

Szakyster 2017.08.03. 12:55:24

"A hacker ugyanis nem egy mások után elpakoló, rendet teremtő entitás, nem azért keresi a rést a falon, mert aggódik az épület állaga miatt, erre ott vannak a belső IT-szakemberek, akik ezért a munkájukért - nagy különbség - fizetést kapnak. "

Azért legyen tiszta: pont ezért van szükség az etikus hackerre: az adatok, amit ezek a vállalatok kezelenek, nem csak, sőt, elsősorban nem az övék. A személyes adatok kezelése nagyon komoly kérdés, és nem szabad "belső IT-szakemberek"-re bízni, mivel ők "munkájukért (...) fizetést kapnak" - a vállalattól. Igenis, a civil társadalomnak elemi szüksége van az etikus hackerre, aki nem hagyja, hogy ezek a vállalatok lazán bánjanak a rájuk bízott adatokka, hiszen, ha ezek korrumpálódnak, nem nekik okozza a legnagyobb kárt.

Szakyster 2017.08.03. 12:56:10

@maxval a mélyelemző birca: Nem. A lényeg az, hogy minden adófizető, és mindenki, aki használta a szolgáltatást, az elvesztette.

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2017.08.03. 13:01:31

@Szakyster: Hagyd el, szerintem ennek a fickónak az is a ballibek veresége lenne, ha az egész mostani vezérkar a fán lógna. Mert az erkölcsi győzelem az övé.
Ja, várj, itt az se.

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.08.03. 13:11:25

@Szakyster:

Majd megjavítják. Van ez így új dolgoknál: kezdetben nem működnek rendesen.

Az első repülőút is csak 15 méter volt és zuhanás lett a vége. Ma meg 20 ezer km-es utak vannak biztonságosan.

Kánikula 2017.08.03. 13:25:02

@maxval a mélyelemző birca: Jó lenne a hasonlat, ha ez most egy a világon sehol eddig nem látott fejlesztés lett volna.

Nem az e-jegy repülőjét találták itt fel.

Mondjuk az is hülye, aki erre a témára buktat kormányt vagy libsizik.

Szakyster 2017.08.03. 13:27:18

@maxval a mélyelemző birca: Már bocsi, de itt nem valami vadi új dologot csináltak. A te példánál maradva: már évtizedek óta vannak repülők, és a mostani helyet olyan, mintha valaki legyártott volna egy repülőt, azt eladja pár millió dollárért, ki lett írva a menetrend, az utasok már helyet foglaltak, és kidrült, lemaradt a hajtómű. Az emberben rögtön felmerül, mi történt a próbaúton? És lehet mondani, majd kijavítjuk, lesz hajtómű, de ezekután erre a gépre én nem ülnék.
És ez még csak az első dolog. A kommunikációról, és egyéb dolgokról még szó sem esett.

dr. mesterséges színezék 2017.08.03. 13:31:27

@maxval a mélyelemző birca: "Az első repülőút is csak 15 méter volt és zuhanás lett a vége."

Aha. Leírnád az fizető utaslistát is?
Kizárt, hogy pont azt ne tudnád.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.08.03. 13:36:25

@maxval a mélyelemző birca: Mióta bukás a ballibeknek egy olyan csata ahol a Tré-Systems elismerte hogy szar az egész és saját költségén újraírja? Ismét csúnyát bukott az orosz birka. :-))

dr. mesterséges színezék 2017.08.03. 13:36:41

@Kánikula: "Mondjuk az is hülye, aki erre a témára buktat kormányt vagy libsizik."

Tkp. igaz. Nem Svédország ez, hogy számítson, hogy ki, MENNYIÉRT, MILYEN ALAPON és mire szerződik, abból mit teljesít, ki fogadja el és MIÉRT.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.08.03. 13:38:26

@Szakyster: A lényeg az, hogy minden birka bégetés, és mindenki, aki reagál rá, az birkának termeli a rubeleket.

dr. mesterséges színezék 2017.08.03. 13:43:43

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ha legalább biztos lehetnék abban, hogy adott bircás nyikk tényleg ő, és nem egyéb kartács akasztott szögre picit az eszét, hogy azonosulni tudjon a karakterrel!

Te pl. auszgetippelt gyanús vagy.

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2017.08.03. 13:59:20

@maxval a mélyelemző birca: és felültél volna rá? Mert erre ezreket ültettek fel.
Egyébként ahogy a cikk is írja, ezt az ügyet mekiállni megmagyarázni.... Ahhoz olyan vakbuzgó, fanatikus hit kell, ami már gáz.
Ezen nincs mit megmagyarázni. Elbaszták és aztán arrogáns pöcs módon reagáltak.

zolia 2017.08.03. 14:06:03

@maxval a mélyelemző birca: kedvenc mélyelemzőnk meg az elemit bukta el. Úgy a harmadik tájékán.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.08.03. 14:07:13

Mi a hazugság a kemtrélben? Az index is megírta, hogy igaz, interjú is volt egy kiszállt kemtrél-pilótával, aki azóta eltűnt, biztos eltették láb alól. Faszbuk-profilja is nyom nélkül eltűnt, létezésének minden nyomát eltüntették. Valahol betonkockába öntve díszít egy épületet...

Az nem számít, hogy a konteó-világnapon jelent meg az interjú, ezzel csak hitelteleníteni akarták azokat a környezetünkért aggódó embereket, akik nem akarnak belenyugodni abba, hogy a kormányok vegyszerekkel mérgezik a lakosságot.

Nem régi hír, hogy a mai férfiak ondójának spermiumtartalma 40%-kal kisebb, mint volt pár évtizede. Ennek fő oka épp a kemtrél, mert a termékenység csökkenésének ürügyén hozzák be Afrikából a keményfaszú és jó potenciájú arab és néger tenyészcsődöröket.

Forrás: ir.ony.com/kemtrel

Zebu Lon 2017.08.03. 14:11:32

Ebben a kérdésben Bayer Zsoltnak nyilvánvalóan nincs igaza, nincs elég ismerete a témáról. Nem volt okos a politikai oldalát hangsúlyozni, mert ezzel aztán tényleg politikai üggyé vált a dolog. Ha valaki egy kicsit is ért az informatikához, nem hiszem, hogy egyetértene vele, még ha egy politikai oldalon áll is vele.
Máskülönben azt kérdezem, hogy miért nem lehet úgy megoldani ezt a bérletvásárlást és egyben a jegyvásárlást, hogy nem kérdezik meg hozzá az összes adatomat. Ha nem tárolnának személyes adatokat, akkor nem is lenne olyan drága védeni a rendszert. Amikor veszek egy villamos-jegyet, az aluljáróban a pénztárban, akkor sem kérdezik meg hozzá az összes személyes adatomat. Egy normális webes rendszerben a fizetést úgy is külső szereplő (általában egy bank) oldja meg. Az elsődleges fealadat úgy is az, hogy ne lehessen hamisítani a bérletet és a jegyeket. Ha nem lehet hamisítani, akkor működhetne ez személyes adatok nélkül is.

David Bowman 2017.08.03. 14:18:11

Sokkal többször van Zsótinak igaza, mint ami kényelmes volna.

6.Lenin 2017.08.03. 14:19:42

Meghekkelték az USA választást (állítólag).A BKK-nál komolyabb cégeket, állami intézményeket, stb
Meghekkelnek bármit, bárhol, ha valakik nagyon akarják.

És talán itt is valamit, valakik nagyon akartak.Ezért adták ki az ukázt a hörgésre. Nagyon-nagyon kéne már valami "sikerélmény" valakiknek.
Nem lennék meglepve.

Putyin a legnagyobb hekkerr + cár. A BKK bolhafing hozzá képest.
Szerintem.

dr. mesterséges színezék 2017.08.03. 14:28:31

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Csak hülyülök.
Más kérdés, hogy kötelező volna adnom egy tippet arra, hogy ki bújik időnként bircabőrbe, tényleg nem volna nálad jobb tippem.

bgp 2017.08.03. 14:32:02

@maxval a mélyelemző birca: Hogy a francba került ebbe a témába a ballib vs birka ? Itt egy T systems nevű külföldi (Brüsszelből irányított) vállalat ballépéséről van szó. Miért véded Brüsszelt, te birka?

dr. mesterséges színezék 2017.08.03. 14:36:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "a mai férfiak ondójának spermiumtartalma 40%-kal kisebb, mint volt pár évtizede."

A gyerekeim nagy mázlisták. Ha tudnák, milyen veszélynek tettem ki őket, és tették a velük egy generációt alkotókat az évfolyamtársaim,, miközben tátott szájjal (különös gondatlanság!) bámultuk a "csíkhúzó" repülőket...

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.08.03. 14:44:20

@bgp:

A ballibek kormányváltást hallucináltak az ügyből, ezért.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.08.03. 15:02:47

@6.Lenin: Figyú munkásőrkém! A metalkót, amit az olaj lemosására használsz a davajgitárhoz, ne idd, mert a két agysejtedből egy elpusztul! Már így is probléma hogy a három szinapszisodból egy vegetatív, kettő gátló.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.08.03. 15:08:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nekem is kevés van a mérés szerint, de mérés előtt kéccer meghágom az asszonyt, mert ha nyilvánosságra kerül nekem mennyi van, megszállnak a gyereket akaró nők. :-))

dr. mesterséges színezék 2017.08.03. 15:44:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem esik nehezemre elfogadni.
Ha megnézzük, hogy ma egy átlagos 20 éves élete hogyan telt eddig (étel, ital, szabadidő) és egy 40 éve 20 évesé, valószínűleg nem kapnánk széles metszetet. A diffi valahol meg kell, hogy jelenjen a kimeneten is.

Másrészt fogalmam sincs, hogy mi volt a módszerten (utánajárni meg lusta vagyok), de ha az összlakosságra vetítették, amit a számláláskor találtak, és nem korrigáltak valami furmányos módszerrel, abban a 40%-ban benne lehet az is, hogy egyre többen élünk olyanok, akik 40-50-60... évvel ezelőtt kiszóródtunk volna a zord darwini lottósorsoláson. Aki 40 éve nem lehetett ott a számláláson, nem ronthatta a statisztikát.

dr. mesterséges színezék 2017.08.03. 15:56:46

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Velem vonult be a flottillához G, a magas, vékony, szőke hosszútávfutó. A végtelenségig lehetett olyannal terhelni, ami érdekelte, de ha valami nem, akkor úgy mozgott, mint egy zombi, és olyan tempóval is beszélt, ami ahhoz a mozgáshoz illett - szóval a nem akarást nyögte, de baromi látványosan.

Lent pöcsöltünk a kikötőben, amikor G-t felhívták az eü-re. Fixre vettük, hogy valamit stikliztek az ősei, és leszerel, többé nem látjuk.
Negyed óra múlva cammog vissza, hihetetlen hülye vigyorral a képén.
- Mi a @ van?
- Eeemlééékeeeezteeek (ilyen vontatottan minden szó), hogy vért vettek tőlünk, amikor bevonultunk?
- Ja, mintha.
- Aszondják, genetikai vizsálatra vitték... és az enyém lett a legjobb... ezért ha leszereltem, mehetek rendszeres spermadonornak...

Mindenki egy emberként feküdt ki a röhögéstől. Amikor már kaptunk levegőt:
- Te meg mit röhögtél?
- Ami te, bm.
- Megjelent előtted egy magas, vékony, szőke zombihadsereg?
- Rögtön, bm.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.08.03. 16:04:43

@dr. mesterséges színezék:

A 35 éves átlagéletkor mögött nagy lehet a szórás, de a 70 éves nagypapát talán nem számolták bele, ahogy a pornóra rejszoló, tesztoszteron-túltengésben "szenvedő" kamaszt sem. Talán romlott a 40 év alatti férfiak általános egészségi állapota, de itt vigyázni kell, mert nem biztos, hogy a mai megítélési módszerek azonosak a több évtizeddel korábbiakkal. Általában ahogy javulnak a diagnosztikai eljárások, annál több betegségre derül fény ill. annál több állapot minősül betegségnek. Extrém példa, de pár száz éve nem sok embert diagnosztizáltak cukorbetegséggel vagy rákkal (mondjuk biztos, hogy eleve ritkábban is fordultak elő).

"egyre többen élünk olyanok, akik 40-50-60... évvel ezelőtt kiszóródtunk volna a zord darwini lottósorsoláson"

Bizony, ez is torzíthatja a képet, sőt biztos torzítja is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.08.03. 16:09:33

@dr. mesterséges színezék:

Nekem az ugrott azonnal be, hogy a nővérke rossz helyről vette a mintát. :D

Nagyorrú Barbi 2017.08.03. 18:09:32

Gyönge az egész ballib társaság.

Attilajukkaja 2017.08.03. 18:30:38

@Nagyorrú Barbi:
"Gyönge az egész ballib társaság."
Valóban. De ami ennél is szomorúbb, hogy a Fidesz teljesítménye is harmat gyenge. Akármennyit is fényezik magukat, Magyarország szarban van.

Gekko 2017.08.03. 19:43:19

@maxval a mélyelemző birca: Te fasz, 2017-ben olyan repülőt építeni, ami 20 métert repül, az bukta. Képes vagy megérteni?

je suis Louis (törölt) 2017.08.03. 19:49:00

@Gekko: neki nem az a dolga itt, hogy értsen bármit is
süti beállítások módosítása